Stichting De Friesland Zorgverzekeraar logo

Alle informatie die voor jou belangrijk is

Met MijnDigipoli krijgen patiënten van het Moeder & Kind Centrum van ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen de informatie die bij hun specifieke situatie past. MijnDigipoli is er ook voor paren met zwangerschapswens en vrouwen met bekkenbodemproblemen.

 

Anita Fleer, gebruiker van MijnDigipoli:

“Bij een reguliere zwangerschapscontrole in het ziekenhuis was mijn bloeddruk wat te hoog. Uit bloed- en urineonderzoek bleek dat ik een verhoogde kans had op zwangerschapsvergiftiging. Ik mocht niet naar huis. Dat was gek, want ik voelde me prima.”

Alle informatie op mijn tablet

“Toen ik werd opgenomen, vertelde een verpleegkundige nog diezelfde avond over MijnDigipoli. Of ik mee wilde doen. Doe maar, zei ik. De volgende dag keek ik voor de gein eens op mijn iPad en toen zag ik allemaal informatie over zwangerschapsvergiftiging, helemaal van toepassing op mijn situatie. Die was er speciaal voor mij opgezet. Je moet MijnDigipoli zien als een informatiekanaal. Het is veel meer dan voorlichting. Alles wat artsen en verpleegkundigen in mijn dossier zetten, kon ik er teruglezen. Dus ook de labuitslagen, hoe hoog de bloeddruk vandaag was, hoeveel eiwit in de urine en in het bloed…”

Ook handig voor ‘de andere helft’

“De dokter geeft goede mondelinge uitleg, maar er komt bij zo’n opname zoveel op je af dat je het niet altijd zo goed onthoudt. Als mijn man ’s avonds kwam konden we samen nog even op MijnDigipoli kijken. En als we vragen hadden, kon ik die de volgende dag aan de dokter stellen. ”

Thuis alles nalezen

“Toen ik thuis kwam, stond ook alle informatie van de bevalling op MijnDigipoli. Hoe laat de vliezen braken, hoe laat de baby’s geboren werden, noem maar op. Dat had ik natuurlijk allemaal niet zo meegekregen. Ik vond het leuk om het terug te kunnen lezen.”

Beter dan zelf googlen

“Als je hoort ‘zwangerschapsvergiftiging’ ga je googlen, ook al weet je dat je dat eigenlijk niet moet doen want je schrikt je kapot. Welk verhaal moet je geloven? Van de informatie die ik op MijnDigipoli kreeg, wist ik zeker dat die betrouwbaar was, want die kwam van de dokter zelf. Het is fijner dan een pak met folders krijgen. Daar staat ook informatie in die niet op mij van toepassing is, bijvoorbeeld over complicaties. Dat gebeurt met MijnDigipoli dus niet. De dokter en de verpleegkundige zetten er alleen informatie op waar ik wat aan had, en ook gedoseerd, dus niet alles tegelijk. Maar het fijnste was nog dat ik alles in mijn eigen tijd kon nalezen, samen met mijn man. Op mijn eigen iPad.”

Op 26 juni werden Lieke en Sofie geboren. Ze hoefden niet in de couveuse en het gaat hartstikke goed met ze.