Stichting De Friesland Zorgverzekeraar logo

MijnDigipoli

MijnDigipoli is de plek waar patiënten, die een behandeling in het ziekenhuis ondergaan, informatie krijgen over hun persoonlijke:

  • situatie;
  • behandeling;
  • leefregels;
  • communicatie over en weer met de specialist/arts/verpleegkundige.

Hoe werkt MijnDigipoli?

Een patiënt krijgt bij MijnDigipoli een inlogcode die naar een eigen beveiligde, persoonlijke site gaat. Ze krijgt op deze site uitleg over haar situatie: welke onderzoeken er mogelijk zijn, wat de diagnose is en welke behandelingen geschikt zijn. Als er bijvoorbeeld medicijnen worden voorgeschreven, staat er informatie over gebruik, effect en bijwerkingen. Als een patiënt een operatie krijgt, ziet zij een tekening van de operatie, een beschrijving en leest ze informatie over risico’s en alternatieve mogelijkheden. Zij krijgt informatie over de herstelperiode, over wat wel en niet mag, wat normaal is en wanneer het beter is om contact op te nemen met het ziekenhuis. Ook kan zij direct vragen stellen via de website en ontvangt zij een persoonlijk antwoord.

Meer zelfregie

Door de patiënt op maat en persoonlijk te bedienen ontstaat transparantie, uitleg, meer zekerheid en meer zelfregie. Vragenlijsten en evaluaties gaan via de My Digi Poli online naar patiënt en ziekenhuis.

Uitbreiden

De digitale poli is succesvol getest bij gynaecologiepatiënten in Heerenveen. De initiatienemers willen nu graag het project uitbreiden en testen bij andere specialismen en verder ontwikkelen.


Anita Fleer over het gebruik van MijnDigipoli (artikel uit het e-zine)

Met MijnDigipoli krijgen patiënten van het Moeder & Kind Centrum van ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen de informatie die bij hun specifieke situatie past. MijnDigipoli is er ook voor paren met zwangerschapswens en vrouwen met bekkenbodemproblemen. Lees het verhaal van Anita Fleer.