Stichting De Friesland Zorgverzekeraar logo

Ontmoetingsplekken dementie

Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie. Het duurt vaak lang voordat mensen met dementie en hun mantelzorgers op zoek gaan naar ondersteuning. Bovendien past de beschikbare ondersteuning niet altijd goed bij de behoeftes van deze mensen.
Het doel van dit project van Amaryllis is om ontmoetingsplekken te ontwikkelen in 2 wijken in Leeuwarden die midden in de samenleving staan en tegelijk een veilige plek bieden voor mensen met dementie en hun naasten.

Deze ontmoetingsplek is er in het bijzonder voor mensen die zitten in de fase van ‘niet pluis’ en de fase waarin zorg en dagbesteding in beeld komt.
Bezoekers worden hier zo vroeg mogelijk in het ziekteproces geïnformeerd over de ziekte en de mogelijkheden voor ondersteuning. Daarnaast is er contact tussen mensen met geheugenproblemen of dementie en andere mensen uit de wijk, mensen met dementie onderling, mantelzorgers onderling en mogelijke andere betrokken partijen.

Met de ontmoetingsplekken wordt gebouwd aan een dementievriendelijke samenleving, waarin mensen met dementie zo lang mogelijk meedoen.
De ontmoetingsplekken worden gerealiseerd in Wijkcentrum Bilgaard en De Schakel in Camminghaburen.

Aanvraag indienen

Heeft u een vernieuwend (zorg)project en onze ondersteuning nodig? Check onze voorwaarden en dien de aanvraag in.

Aanvraag indienen