Stichting De Friesland Zorgverzekeraar logo

Bewegen Werkt in Friesland

In Nederland ontvangen bijna 1,6 miljoen mensen voor hun AOW-leeftijd een uitkering.
Gezondheidsproblemen hangen samen met een grotere kans op instroom in de bijstand. Vanuit de bijstand hebben mensen met gezondheidsproblemen een kleinere kans om uit te stromen richting duurzaam werk.
Dit project richt zich op zowel gezondheid als op participatie op de arbeidsmarkt. Er zijn 10 Friese gemeenten die meedoen.

Bewegen Werkt is een bewezen effectieve interventie van 12 weken die gemeenten kunnen inzetten voor een groep uitkeringsgerechtigden.

Het programma start met een intake (testen & vragenlijsten op fysieke en mentale gezondheid, leefstijl en werkstatus). De Bewegen Werkt coach stelt samen met de deelnemer doelen vast.
Aansluitend wordt een groepsprogramma gevolgd met de volgende onderdelen:
1. Vergroten fysieke fitheid
2. Verbeteren mentale gezondheid
3. Trainen (arbeids)vaardigheden
4. Leefstijl.

Halverwege worden gezamenlijk vastgesteld hoe het vervolg eruit zal zien, zodat resultaten geborgd worden, met o.a.: participatie (school of (vrijwilligers)werk), blijven bewegen (lid sportvereniging of anders fysiek actief) of zorg.
Het vervolg vindt plaats in samenwerking met partijen die betrokken blijven bij de deelnemer (de werkcoach, buurtsportcoach en zorgprofessionals). Dankzij deze samenwerking én het borgen van een goed vervolg, wordt gezorgd voor het behoud van resultaten op fitheid, mentale gezondheid, vaardigheden en leefstijl.  

Meer informatie over Bewegen Werkt vindt u hier.

Aanvraag indienen

Heeft u een vernieuwend (zorg)project en onze ondersteuning nodig? Check onze voorwaarden en dien de aanvraag in.

Aanvraag indienen