Stichting De Friesland Zorgverzekeraar logo

Vitale vereniging

Leden van sportverenigingen werken aan hun vitaliteit en aan een gezamenlijk doel voor de vereniging.

Deelnemers van 6 verenigingen uit Friese steden/dorpen worden 12 weken lang intensief begeleid richting een gezondere leefstijl. Zij werken zowel aan hun persoonlijke doelen als aan die van hun vereniging (of dorp of wijk).

Bij verenigingen staat het mienskipsgevoel en samen activiteiten ondernemen centraal. De deelnemers delen de clubliefde, de liefde voor de sport en dezelfde problematiek. Deze kracht wordt binnen dit project ingezet. Bovendien kunnen lokale verenigingen via deelname aan De Vitale Vereniging laten zien dat zij een bijdrage leveren aan een gezondere omgeving.  

Voor de deelnemers is de vereniging een veilige omgeving. Tussen de deelnemers ontstaat een vriendschappelijke competitie waarbij de deelnemers elkaar inspireren en motiveren, maar elkaar ook durven aan te spreken op gedrag. Het programma bestaat uit wekelijkse theorie & praktijklessen en challenges  – gegeven door een opgeleide coach uit de vereniging – die uitdagen om de leefstijl te verbeteren.

Sport Fryslân selecteert de vereniging, maakt samen met de vereniging een plan en ondersteunt in de wekelijkse sessie. Ook organiseren zij de challenges.

Vitale Vereniging is het 100-ste project dat Stichting De Friesland financieel ondersteunt.
Samen met de mensen van Sport Fryslân proostten wij hier onlangs op met gezonde smoothies.

Aanvraag indienen

Heeft u een vernieuwend (zorg)project en onze ondersteuning nodig? Check onze voorwaarden en dien de aanvraag in.

Aanvraag indienen